Hmm, sladká chuť ananásu a kokosového mlieka v spojení s pikantnou chuťou kari pasty je pre mňa nebíčko v papuľke. Toto jedlo (ako väčšina thajských či mexických jedál) je vhodné predovšetkým pre milovníkov poriadne štipľavých chutí.
Receptov na thajské kari je veľmi veľa. Líšia sa v použití kari pasty, ktorá môže byť žltá, červená alebo zelená (najjednoduchšia cesta je kúpiť už hotovú pastu v poháriku alebo vrecku v obchode) a v použití prísad – rôznych druhov mäsa a morských plodov, zeleniny, byliniek, dochucovadiel atď. Servíruje sa zvyčajne s ryžou alebo ázijskými rezancami. Na rozdiel od situácie spred pár rokov, kedy sme mohli snívať o varení týchto jedál zo surovín, ktoré kúpime na Slovensku, zohnať všetko potrebné už nie je problém. Ak nebudete vedieť, kde čo kúpiť, kľudne mi napíšte.
Tento recept je veľmi jednoduchý a relatívne rýchly, najzložitejšie je vyrezanie vnútra ananásu tak, aby ste nepoškodili jeho pevný obal. Servírovať jedlo do ananásu nemusíte, je to však veľmi štýlové, najmä ak čakáte hostí. Párkrát som dostala takto naservírované kari priamo v Thajsku, a tak si rada pripomeniem cestovateľsko – gurmánske chvíľky aj doma. Len treba kúpiť buď poriadne veľký ananás, alebo si v prípade potreby (hladu) doložiť viackrát. ;)
Dobrú chuť! :)
Martina
NÁVODY na CESTOVANIE BEZ CESTOVKY:
E-book na stiahnutie ZDARMA
Dovolenka na výletnej lodi >>
E-book na stiahnutie ZDARMA
Ubytovanie bez cestovky >>
E-book Kompletný návod na cestovanie bez cestovky >>